Siyaset
Siyaset Haberleri, Politika, Meclis, Bakanlar, Bakanlıklar, Milletvekilleri
Anasayfa » Haber » Siyaset » Siyaset yasağı getirilen DTP'liler

Siyaset yasağı getirilen DTP'liler

11 Aralık 2009 - 18:40 477

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliğinin düşürülmesine ve partinin bütün mal varlığına el konulmasına oy birliği ile karar verildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç DTP'nin kapatma kararı ile ilgili kararda bazı DTP'lilerin siyasi yasak getirildiğini açıkladı.

İşte Kılıç'ın açıklaması:

- Beyan ve eylemleriyle partinin kapatılmasına neden olan Abdulkadir Fırat, Abdullah İsnaç, Ahmet Ay, Ahmet Ertak, Ahmet Türk, Ali Bozan, Ayhan Ayaz Aydın Budak, Ayhan Karabulut, Aysel Tuğluk, Bedri Fırat, Cemal Kuhak, Deniz Yeşilyurt,i Ferhan Türk, Fettah Dadaş, Hacı Üzen, Halit Kahraman, Hatice Adıbelli, Hüseyin Bektaşoğlu, Hüseyin Kalkan, İzzet Belge, Kemal Aktaş, Leyla Zana, Mehmet Veysi Dilekçi, Metin Tekçe, Murat Avcı, Murat Taş, Musa Farisoğlulları, Necdet Atalayı, Nurettin Demirtaş ve Selim Sadak’ın Anayasa’nın 69. maddesinin 9. fıkrası gereğinde, gerekçeli kararın Remi

5 yıl süreyle, bir başka partinişn kurucusu, yönetici denetçisi olamayacaklarına.

– Beyan ve eylemlerle partinin kapatılmasına neden olan Mardin Mile Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un milletvekilliklerinin, gerekçeli kararın resmi gazete’de yayınlanmasından sonra, sona ermesine. Parti tüzel kişiliğinin kapatma kararı verildiği tarihte son verilmesine gereğinin yerine getirilmesi için karar örneğinin Başbakanlığa ve Yargıtay’a gönderilmesine karar verilmiştir.

Yorumlar
Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumu yazmak için tıklayın.
Diğer Başlıklar

Haber Ara
Son Yorumlananlar
‘Hakanla Geziyorum’ adlı programıyla tanınan şovmen ve sunucu Hakan Doğanay, 1.5 yıl önce yakalandığı gırtlak kanseri nedeniyle bir hafta önce ameliyat oldu ve radyoterapi görmeye başladı.
HABERTEK © 2008
3wturk.com